Recepty s použitím česneku medvědího:
Tinktura z česneku medvědího
Nadrobno nasekané listy dáme do lahve a zalijeme 38 - 40 % lihovinou - 14 dní necháme odstát na sluníčku nebo na teplém místě.
Užívá se 10-15 kapek denně s vodou.
Máslo s medvědím česnekem
250g změklého másla, listy česneku medvědího, 1 červená cibule, sůl a pepř
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Medvědí česnek omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké proužky. Máslo promícháme s medvědím česnekem, cibulí, solí a pepřem a uložíme na 10 minut do lednice. Vytvarujeme váleček a znovu ho dáme chladit. Před podáváním nakrájíme na plátky.
Podáváme ke grilované rybě, pečenému kuřeti a steakům.